Accessibility

Digitale toegankelijkheid

Digitaal toegankelijk - Inclusief design

We ontwikkelen online software vanuit de gebruiker. Voor ons is die gebruiker belangrijk. Gebruikers van alle leeftijden met en zonder beperkingen. Mensen met een visuele beperking kunnen enorm veel voordeel hebben van technologie. Vanuit die gedachte ontwerpen en bouwen we de software. Die gedachte heeft voordeel voor iedereen. Denk eens om een bericht te lezen in de felle zon. Een website met een matig kleurcontrast levert dan waarschijnlijk een leesprobleem op.

5 mythes over digitale toegankelijkheid

Mythe 1, Digitale toegankelijkheid heeft negatieve gevolgen voor het design van de applicatie.

Toegankelijkheid heeft eigenlijk niets te maken met hoe visueel aantrekkelijk of interessant een website is. Het is altijd mogelijk om mooie, media-rijke, interactieve, boeiende en toegankelijke websites te maken.

Functies zoals formulieren, knoppen, navigatie en tabbladen kunnen allemaal toegankelijk ontworpen en gebouwd worden.

Labels

Inclusive design

De meest eenvoudige uitleg van het begrip Inclusive design: een optimale ervaring voor iedereen.

Inclusive design is het ontwerpen en bouwen van producten of diensten, als een website  maar ook een buhokje, zodat het voor iedereen bruikbaar is. Inclusive design gaat dus verder dan alleen maar websites, Inclusive design gaat ook over de openbare ruimte. Zodat bijvoorbeeld mensen die onafgebroken op een scherm kijken niet zomaar een drukke kruising over steken. 

Labels