Website Usability

Afbeelding usabilitylab

Website Usability is een ingewikkelde term voor het eenvoudig maken van uw website. Bezoekers moeten in een paar klikken de juiste pagina en inhoud vinden. In een paar klikken het antwoord op de vraag hebben gevonden.

De hedendaagse bezoeken heeft weinig rust om te zoeken naar de juiste informatie. Wanneer hij/zij niet binnen een paar klikken een antwoord op de vraag krijgt, zoekt hij/zij verder. Wellicht herkent u dat en doet u het zelfde. Het betekent dat een goede site meer aandacht krijgt en zorgt voor een betere omzet / conversie. Voor een webshop geldt dat er meer aankopen worden gedaan wanneer de bezoeker op goede manier door de site geleid wordt.

Een tevreden bezoeker levert meer op.

Wanneer er in de ontwerpfase rekening gehouden wordt met usability kunt u veel kosten besparen. U kunt dan in een later stadium verder gaan met uw website en uw aandacht verdelen over meer onderwerpen van uw internet strategie.

Wat moet er precies gebeuren?

We kijken met u mee naar de huidige site. Past de site bij uw bedrijf? Is de online beleving in lijn met de offline beleving? Wordt een klant welkom geheten? Online zou je dat kunnen vertalen naar vriendelijke heldere navigatie, de bezoeker wordt meegenomen en hoeft niet te zoeken naar een product. De bezoeker weet precies wat een product kost en wanneer het geleverd wordt.

We kijken naar combinatie van tekst en beeld. Wat wil een bezoeker op uw site en waar klikt hij /zij op? We letten op hele kleine dingen, naar details, maar ook naar het geheel. Naar de bijvoorbeeld de naam van uw site en de domeinnaam. We verplaatsen ons in de bezoeker. We maken use-cases om te simuleren wat de gebruiker gaat doen op de site, welk klikpad hij/zij afloopt.

Wellicht kunnen we met een paar kleine aanpassingen uw website verbeteren en zorgen voor meer tevreden bezoekers en meer omzet.

Labels