Modules die je nodig hebt voor SEO in Drupal 8

Modules als legoblokjes - afbeelding van lego

Waarom kiezen voor Drupal. Wordt een Drupal site goed gevonden? De vraag werd me vorige week nog gesteld. Door een bestaande klant, een nieuwe medewerker zonder ervaring met Drupal. Drupal is goed voor zoekmachine optimalisatie. Grote en kleine organisaties kiezen voor Drupal, van Nederlandse overheid tot bedrijven als Tesla en het Witte Huis in de VS. 

Drupal krijgt een hoge waardering van Google mede omdat het wordt ontwikkeld door vele ontwikkelaars over de hele wereld. Wanneer er nieuwe SEO ontwikkelingen zijn worden deze vaak uit interesse direct verwerkt in de nieuwe modules. Drupal komt zeer regelmatig met updates en verbeteringen. Daardoor kan een website van 4 jaar oud gewoon meedraaien, het systeem is gelijk aan een nieuwe installatie. Deze manier van ontwikkelen volgt bijna automatisch de laatste standaarden voor ZoekMachine Optimalisatie (SEO).

Hieronder een kort overzicht van de extra module die je kunt gebruiken, die nodig zijn voor een geoptimaliseerde website.
De module zijn gebaseerd op Drupal 8. Ik zie echter dat de meeste ook netjes op een Drupal 7 site geïnstalleerd en geconfigureerd kunnen worden.

Wil je meer weten hoe je module configureert, Lees dan het boek van 
Drupal SEO, The Visual, Step-by-Step Guide to Drupal Search Engine Optimization van Ben Finklea
 

Een overzicht van de modules, Drupal 8