Is het design van een website belangrijk?

Design quickscan

Gisteren hoorde ik de opmerking dat design er niet toe doet. Wellicht iets te duidelijk gesteld maar de aandacht moest liggen op tekst, want daar gaat het allemaal bij conversie.

Dat betekent dat mensen die een website bekijken eerst gaan lezen en dan een besluit nemen om door te klikken. Ik denk daar anders over. Wanneer ik een vreselijk opgemaakte webpagina bekijk ga ik niet lezen. Wanneer de regelafstand en verkeerde letters gekozen worden komt er geen conversie.

Het is natuurlijk geen onzin, die focus op tekst. Het is iets breder, iets genuanceerder. Het gaat mijns inziens over de balans. Daar lees ik trouwens niet zo veel over. De balans van de webpagina moet gewoon goed zijn. Goede tekst in combinatie met een goede vormgeving die past bij de bedrijfsdoelstellingen.

Graag kom ik contact met bedrijven die de balans goed gevonden hebben. Maar ook bedrijven die de balans nog niet helder hebben. Wittehond ondersteund bedrijven in het zoeken en vinden van de balans tussen tekst en vormgeving. Laat je gegevens achter en wij gaan aan de slag. We komen met een duidelijk en helder resultaat waar je direct actie op kunt ondernemen.

Vraag een online designscan aan.